dimecres, 9 de novembre del 2016

El retrat

Una de les descripcions més característiques de les persones és el retrat.

En el retrat es presenta la imatge d'una persona real o imaginària, a la qual se solen atribuir dos tipus de característiques:

1. Físiques: l'aspecte extern, la manera de vestir, de caminar...


2. Psicològiques: el caràcter, el comportament, la manera de pensar, les aficions..


En les descripcions utilitzem, principalment, adjectius qualificatius que ens ajuden a descriure les persones, objectes o coses.



Aquí teniu un grapat d'adjectius qualificatius que podeu utilitzar per a la descripció psicològica d'una persona: per a dir quin caràcter té, quin és el seu comportament habitual, com reacciona davant certes coses...






Per a explicar com és una persona físicament, la imatge externa que ofereix als demés, podem utilitzar adjectius com aquests:


Per als cabells podem dir que són: brillants, apagats, bruts, nets, castanys, cuidats, deixats, estirats, greixosos, llisos, negres, ondulats, pentinats, grisos, blancs, recollits, rubios, secs, sedosos, suaus, aspres... Per als ulls: alegres, apagats, blaus, brillants, cansats, desperts, expressius, felins, francs, grisos, impenetrables, inexpressius, intensos, intel·ligents, llagrimosos, lleganyosos, maliciosos, morts, negres, tristos, verds, vius...

Per a la boca: allargada, ferma, fina, grossa, dura, petita, rodona, torta...

Per a les espatlles: amples, caigudes, estretes, fortes, musculoses...

Per a la roba que porta: ajustada, arrugada, cara, barata, cridanera, deixada, discreta, elegant, folgada, lletja, bonica, sofisticada, simple, senzilla, vistosa, moderna...

Sobre l'aspecte general d'una persona podem dir que és: alta, atlética, baixeta, dèbil, ferma, forta, grossa, jove, madura, panxuda, prima, sana, gran, xicoteta, atractiva, delicada, vella, malaltissa...



13 comentaris:

  1. Hola profe sóc l'Adrián.
    L'home és alt, és prim i musculós, i és mulat.
    No té cabell, és calb, té els ulls petits i de color negre, el nas normal, i té els llabis molt gruixuts.
    Li agraden els esports, en especial el bàsquet, vesteix esportivament, té un caràcter molt content, feliç i alegre

    ResponElimina
  2. Hola profe, sóc la Bea.
    He fet la descripció d'un home alt, prim i musculós.
    No té cabell, té uns ulls petits i marrons i uns llavis molt gruixuts.
    A la fotografia veiem que aquest home està jugant a bàsquet i amb això podem deduir que li agraden els esports. I, a més, veiem que està feliç i alegre jugant.

    ResponElimina
  3. Hola profe soc el Joel.
    Jo he fet la descripció de l'home negre i bastant alt.
    L'home té uns ulls petits i estirats amb una boca bastant gran.
    El seu físic, és forçut i alt.
    Sembla que li agrada bastant els esports i més concretament el bàsquet; no sembla enfadat es veu façilment que esta content.

    ResponElimina
  4. hola profe sóc la Noelia Alvarez
    Es una persona jove de estatura mitjana i prima amb els cabells marrons ,llargs i ondulats, també té els ulls alegres i vius de color marró, té les espatlles primes i la boca allargada.
    Porta un jersei de color rosa i també porta una pantalons texans blaus.
    La nena sembla simpàtica i està contenta

    ResponElimina
  5. hola profe soy el Max
    Yo he fet la drescripció sobre el home gros. Ell es bastant grassonet ya es veu a la vista ya que la oba es va a trencar, ell també es calv ab molt poc cabell te un pantalon texans i grans
    La seva personalitat sembla neutral, perque la seva cara no es que sigui molt alegre, nintampoc dolent.

    ResponElimina
  6. Hola profe, sóc el Rubén
    Jo he fet la descripció d'una noia que té els cabells rossos. Té el color de la pell clar. Porta un jersei vermell i uns pantalons de color negre. Sembla contenta i una mica insegura

    ResponElimina
  7. Hola soc l'Alejandra
    Es un noi jove atletic i alt. Sembla que li agraden els esports, esta jugant a básquet. Porta una samarreta i uns pantalons curts de jugar a básquet.

    ResponElimina
  8. Hola profe sóc el Dani Bello.
    És un home alt, musculós i negre. Va rapat al cero i porta un tatutage al braç esquerra. Li agrada el bàsquet, i va vestit amb una samarreta, pantalons i bambes de bàsquet. Porta una pilota i sembla molt concentrat en el moviment que pot anar a fer.

    ResponElimina
  9. Hola profe sóc en David Castro.
    És una noia amb els cabells rossos i llisos. Té la cara arrodonida i clara. Porta una desuadora de color vermell i uns pantalons de color negre.
    Sembla contenta i també una mica tímida.

    ResponElimina
  10. Hola profe sóc la Maria.
    Jo he descrit al jugador de bàsquet(negre).
    Físicament és alt i prim,té una samarreta blanca de tirants amb un número(a la samarreta),el vuitanta-cinc, de color vermell,els pantalons blaus i les bambes blanques i psicològicament se li veu un home atent, concentrat,simpàtic,alegre i apassionat, també té una pilota taronja(de bàsquet).

    ResponElimina
  11. Bona feina... Els que heu participat teniu mig punt positiu de cara a l'examen.

    ResponElimina